Sluiting handelsroutes Rode Zee: Lineas en CSP Zeebrugge zetten nieuwe treinverbinding op tussen Zeebrugge en Graz.

In opdracht van COSCO Shipping Lines heeft Lineas, in samenwerking met CSP Zeebrugge, een nieuwe treinverbinding opgezet tussen Zeebrugge en Graz, Oostenrijk. Deze oplossing komt tot stand als reactie op de logistieke uitdagingen veroorzaakt door de aanhoudende aanvallen van Houthi-rebellen, die de gebruikelijke route langs de Rode Zee en via de haven van Piraeus, Griekenland, tijdelijk onmogelijk hebben gemaakt voor COSCO Shipping Lines.

De noodzaak om snel een alternatieve route te vinden bracht Lineas en CSP Zeebrugge samen om een efficiënte en flexibele oplossing te creëren. De treindienst tussen Zeebrugge en Graz biedt een snelle en betrouwbare verbinding voor het leveren van de vrachten vanuit België naar Oostenrijk.

 

Bernard Gustin, Executive Chairman van Lineas, verklaart: "Wij zijn tevreden dat we in staat waren om snel en effectief te reageren op de uitdagingen waarmee onze partners van COSCO Group werden geconfronteerd. Deze nieuwe verbinding benadrukt de flexibiliteit van ons netwerk, en we zijn vastbesloten om innovatieve oplossingen te blijven bieden die voldoen aan de evoluerende behoeften van onze klanten."

 

Tom De Wannemacker, Business Development Manager bij CSP Zeebrugge, voegt toe: "De samenwerking met Lineas stelt ons in staat om de betrouwbaarheid en klantgerichtheid van onze dienstverlening te handhaven, zelfs in uitdagende tijden. We zijn zeer tevreden met de snelheid en flexibiliteit waarmee Lineas deze oplossing heeft kunnen implementeren, en we kijken ernaar uit om onze vrachtvervoersmogelijkheden verder uit te breiden."

 

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland en Italië.

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu en FPIM.

 

Over CSP Zeebrugge

CSP Zeebrugge is een toonaangevende containerbehandelaar in de Haven van Zeebrugge en kan de grootste containerschepen ter wereld behandelen. De terminal is onderdeel van Cosco Shipping Ports, één van de grootste havengroepen ter wereld met thuisbasis in Hong Kong. CSP Zeebrugge baat de container terminal uit in de voorhaven van Zeebrugge, een joint venture tussen Cosco Shipping Ports (90%) en CMA Terminals (10%).

CSP Zeebrugge en zijn hinterland partners bieden een uitgebreid netwerk van hinterlandverbindingen aan voor multimodaal natransport. Op onze terminal kunnen tevens containers gestuft en gestript worden door gespecialiseerd personeel.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, de FPIM en het Lineas management. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

annelies.hervent@lineas.net

lineas.net