MyLineas, de eerste real-time tracking applicatie voor treinen en wagons, gepresenteerd op de Transport & Logistic beurs in München

München, 11 mei 2023 - MyLineas, een unieke en innovatieve applicatie waarmee klanten van Lineas hun treinen en wagons in real-time kunnen volgen, is vanochtend onthuld aan de pers en het grote publiek door Frank Berweger, CCO van de spooroperator.

Lineas, één van Europa's leidende private spelers op het gebied van goederenvervoer per spoor, voert als spooroperator intermodale en conventionele activiteiten uit. Het hoofdkantoor is gevestigd in België, maar het is een echt multinationaal bedrijf, actief ​ in West- en Centraal-Europa en met de capaciteit om internationaal te opereren. Lineas bedient vele grote industriële spelers zoals Aperam, Arcelor Mittal, BASF, MSC, Ineos, Novelis, Volvo, Tesla, enz. en heeft zeer nauwe banden met de belangrijkste Noordzeehavens: Antwerpen, Gent, Zeebrugge en Rotterdam.

Om haar talrijke klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen in een grote en complexe markt, ontwikkelde Lineas een unieke en innovatieve toepassing waarmee klanten hun treinen en wagons kunnen volgen. Dit self-service platform, MyLineas genaamd, biedt een real-time, toekomstig en terugblikkend zicht op de vervoerde ladingen voor bloktreinklanten.

Naast een overzicht van de planning biedt MyLineas ook de mogelijkheid om reserveringen, extra aanvragen en annuleringen te doen. Ook vrachtbrieven kunnen rechtstreeks ​ vanuit het platform worden aangemaakt.

Dit track & trace systeem informeert klanten over alle belangrijke gebeurtenissen, afwijkingen, de oorspronkelijk geplande aankomsttijd maar ook gecorrigeerde aankomsttijden, wanneer er ​ bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden of ongelukken zijn. Al deze informatie wordt per e-mail met de klanten van Lineas gedeeld en zal binnenkort ook in de applicatie zelf en via EDI1 beschikbaar zijn.

Mark Geuens, CIO van Lineas : "Door gegevens van Lineas' partners, infrastructuurbeheerders en GPS-apparaten op wagens te verzamelen en te aggregeren, krijgen klanten een volledige end-to-end visualisatie van hun transporten, wat een uniek kenmerk is van het platform. "

In dit stadium hebben al 20 bedrijven toegang gekregen tot het MyLineas-platform. In de komende maanden zullen ook Open Conventional en Single Wagon Load klanten worden geïntegreerd.

Frank Berweger, COO van Lineas: "We hebben ervoor gekozen om compromisloos klantgericht te zijn. MyLineas is de innovatieve digitale uitwerking van een filosofie die we dagelijks uitdragen op alle niveaus van het bedrijf, en vooral in het veld."

Parallel met deze digitale tool werd onlangs een programma gelanceerd voor de persoonlijke opvolging van de behoeften van de belangrijkste klanten van Lineas door leden van het C-level management committee – het Godparent Program. Beide projecten hebben een opmerkelijk positief effect op de tevredenheid van de klanten van Lineas, waarvan sommige een score van 5/5 hebben gegeven.


1 Electronic Data Interchange (EDI) is de elektronische uitwisseling van bedrijfsinformatie volgens een gestandaardiseerd formaat; een proces waardoor een bedrijf informatie elektronisch naar een ander bedrijf kan sturen in plaats van met papier.

 

MyLineas intro movie.mp4

MP4 - 110 Mb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, de FPIM en het Lineas management. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

annelies.hervent@lineas.net

lineas.net