Met de LORO-verbinding van Lineas vermijd je de verkeersdrukte in en rond de Antwerpse haven

De verkeersdrukte in en rond de Antwerpse haven neemt gestaag toe. De LORO (Linkeroever-Rechteroever)-verbinding van Lineas biedt een pasklare oplossing voor de huidige drukte.

De drukte in de omgeving van Antwerpen blijft verder toenemen omwille van - onder meer - het opnieuw aantrekken van de economie. Deze drukte, in combinatie met de lopende en geplande wegenwerken, zorgt voor een toename van het fileleed. ​ Naast de werken voor de Oosterweelverbinding, zal nu ook worden gestart aan de Beverentunnel: ​ deze zal vanaf juli een volledig jaar gesloten zijn richting Gent, wat meer omleidingen met zich meebrengt. Extra verkeerscongestie richting de haven lijkt dus onvermijdelijk, met alle gevolgen van dien.

Lineas biedt een doeltreffende oplossing voor deze problemen, met haar LORO-verbinding vanuit de MainHub terminal. Deze shuttle zorgt dagelijks voor een snelle spoorverbinding van de MainHub op rechteroever via de Liefkenshoekspoortunnel naar zowel kaai 1700 als kaai 1742 aan het Deurganckdok, en vice versa.

Lineas, dat als enige operator in België een dergelijke verbinding aanbiedt, vervoert jaarlijks zo'n 50.000 TEU via deze snelle en efficiënte verbinding: alleen al dit jaar reden in totaal 320 treinen tussen beide Scheldeoevers met 8.500 containers, goed voor een totaalgewicht van zo’n 300.000 ton.

Op de congestievrije MainHub terminal is een snelle doorstroming gegarandeerd, waardoor bedrijven zich geen zorgen moeten maken over vertragingen als gevolg van filevorming. Bovendien voldoet de terminal aan strenge veiligheidsnormen en wordt deze volledig beveiligd en bewaakt. Een stevige verzekering van de veiligheid van goederen tijdens transport en opslag.

Op rechteroever vinden de met de LORO-shuttle vervoerde containers vervolgens aansluiting op het netwerk van Lineas, waardoor ze verder kunnen reizen naar belangrijke Europese afzetmarkten zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland en Roemenië.

"Lineas legt de focus op klantgerichte oplossingen, die bijdragen aan een efficiënte en duurzame logistiek. Onze LORO verbinding via de MainHub terminal is slechts één voorbeeld van hoe we bijdragen aan het verminderen van de verkeerscongestie en het optimaliseren van goederenstromen van en naar Antwerpen en daarbuiten", aldus Luc Kerckaert, Senior Sales Manager bij Lineas.

Ook Port of Antwerp-Bruges ziet muziek in deze oplossing. "De MainHub terminal van Lineas biedt een waardevolle oplossing voor de toenemende verkeersdrukte. Door te kiezen voor alternatieve vervoersmodi en betrouwbare partners zoals Lineas, dragen we bij aan een vlottere en duurzamere logistiek in onze havens", verklaart William Demoor, Chief Customer Relations Officer van Port of Antwerp-Bruges.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, de FPIM en het Lineas management. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

annelies.hervent@lineas.net

lineas.net