Lineas wil zijn marktaandeel in Duitsland vergroten en kondigt een nieuwe Country Manager voor Duitsland aan

Mainz, 24 oktober 2023 - Lineas, Europa's grootste private spoorvrachtoperator, wil een belangrijke speler worden in het Duitse industriële landschap.

Lineas helpt bedrijven om hun supply chain te decarbonizeren, door hun vracht te verplaatsen van de weg naar het spoor. Het bedrijf beheert het grootste private spoornetwerk in Europa en biedt klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare verbindingen doorheen het hele continent. Lineas heeft 1750 werknemers en heeft haar hoofdkantoor in België, met kantoren in Duitsland, Frankrijk, Nederland en Italië.

Lineas voert haar strategie verder uit door haar geografische dekking uit te breiden en innovatieve & klantgerichte oplossingen te introduceren op de Duitse markt, met een duidelijke focus op winstgevende groei. Lineas biedt kwalitatief hoogwaardige, efficiënte en betrouwbare diensten op het gebied van spoorvrachtvervoer, zoals ook bevestigd door de hoge klanttevredenheid (4/5), en is ervan overtuigd dat deze ook beantwoorden aan de behoeften van industriële klanten in Duitsland.

Tegelijkertijd wil Lineas, als onafhankelijke speler, ook een prominente stem zijn en een belangrijke bijdrage leveren aan de modal shift in Duitsland, door meer duurzame en efficiënte transportoplossingen te promoten.

Om haar ambities te ondersteunen, versterkt Lineas het Duitse team met een nieuwe Country Manager: Andreas Plikat. Hij zal zijn nieuwe functie opnemen vanaf 1 februari 2024 en brengt een schat aan ervaring en kennis mee naar deze sleutelpositie.

Andreas Plikat
Andreas Plikat

Met zijn uitgebreide achtergrond in verschillende industrieën is Andreas Plikat een waardevolle aanvulling voor het team van Lineas Duitsland. Hij was onder andere lid van de Raad van Bestuur van Kontron AG en tot voor kort General Manager van een divisie van Rhenus Logistics. Doorheen zijn loopbaan heeft Andreas sleutelposities bekleed in Operations, Corporate Development, Supply Chain Management, Procurement en Research & Development.
Andreas Plikat heeft ook een diepgaande kennis van de Duitse markt, een belangrijke troef om Lineas' voortdurende succes in de regio te stimuleren.

Bernard Gustin, Executive Chairman van Lineas, verklaart: "We zijn enthousiast over onze strategische groeiplannen in Duitsland. Met Andreas Plikat aan het hoofd van onze Duitse activiteiten, samen met een sterk lokaal team, zijn we goed gepositioneerd om spoorgoederenvervoer van topkwaliteit te leveren aan onze Duitse klanten en bij te dragen aan een duurzamer en efficiënter logistiek landschap."

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, de FPIM en het Lineas management. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

annelies.hervent@lineas.net

lineas.net