Lineas wil marktaandeel in Nederland vergroten en kondigt nieuwe Country Manager voor Nederland aan

Zwijndrecht, 2 november 2023 - Lineas, Europa's grootste private spoorvrachtoperator, wil haar positie op de Nederlandse railgoederenmarkt versterken.

Lineas helpt haar klanten hun supply chain te decarbonizen door hun vracht te verplaatsen van de weg naar het spoor. Het bedrijf beheert het grootste private spoornetwerk in Europa en biedt klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare verbindingen over het hele continent. Lineas heeft 1750 werknemers en heeft het hoofdkantoor in België, met kantoren in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

 

Lineas, nu al #2 op de Nederlandse spoorgoederenmarkt, wil haar aanwezigheid in Nederland verder versterken. Met een sterke aanwezigheid in de haven van Rotterdam, een van de grootste havens in Europa, wil het bedrijf een stevige lokale organisatie opbouwen en zich daarnaast richten op winstgevende groei en de uitbreiding van zijn internationale langeafstandsnetwerk.

 

Tegelijkertijd blijft Lineas ook innovatieve, klantgerichte oplossingen op de Nederlandse markt brengen. Met een indrukwekkende klanttevredenheid van 4/5, is Lineas ervan overtuigd dat het efficiënte en betrouwbare diensten van hoge kwaliteit kan leveren die voldoen aan de specifieke behoeften van haar klanten in Nederland.

 

Om deze ambities te ondersteunen, is Lineas bijzonder tevreden de benoeming van Jeroen Tempels als nieuwe Country Manager voor Nederland aan te kondigen, met ingang van 1 november 2023.

Jeroen Tempels
Jeroen Tempels

 

Jeroen Tempels brengt een rijke expertise mee naar zijn nieuwe functie. Hij was eerder General Manager bij XPO Logistics en tot recent Managing Director van Eurofrigo. Bij Eurofrigo toonde hij zijn vaardigheden in algemeen operationeel management, inclusief de verantwoordelijkheid voor de volledige P&L en voor het financial statement management. Zijn ervaring in het opbouwen van een bedrijfscultuur en het implementeren van corporate governance maakt hem de perfecte keuze om Lineas' activiteiten in Nederland verder te verbeteren.

 

"We zijn ervan overtuigd dat Lineas op koers ligt voor verdere groei en doorgedreven succes in Nederland onder leiding van Jeroen Tempels," zegt Bernard Gustin, Executive Chairman van Lineas. "We willen onze positie als belangrijke speler in de Nederlandse spoorgoederenmarkt versterken en innovatieve en duurzame oplossingen bieden aan onze klanten. Jeroen's leiderschap en expertise zullen essentieel zijn in het bereiken van deze visie."

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, de FPIM en het Lineas management. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

annelies.hervent@lineas.net

lineas.net