Lineas staat in voor de tractie van de nieuwe nachttrein naar Praag, geproduceerd door Train Charter Services in opdracht van European Sleeper

Lineas, Europa's grootste private spoorvrachtoperator, is tevreden de tractie te leveren voor de nieuwe nachttrein richting Praag. Deze trein, geproduceerd door Train Charter Services in opdracht van European Sleeper, heeft haltes in Dresden, Bad Schandau en Praag.

Picture by Train Charter Services
Picture by Train Charter Services

Lineas' medewerking aan dit project toont de focus van het bedrijf aan op het aanbieden van duurzame en efficiënte transportoplossingen. Door tractie te leveren voor deze trein laat Lineas bovendien zien dat het meer biedt dan louter goederentransport. Andere voorbeelden zijn de tractie-ondersteuning voor de Venice Simplon Orient Express, de Rode Duivels fantrein en Tomorrowland.

 

Nachttreinen zijn een interessant alternatief voor andere vervoersmiddelen, omdat ze tot 28 keer minder broeikasgassen uitstoten in vergelijking met vliegreizen. Bovendien bieden ze passagiers het gemak om hun tijd en efficiëntie te maximaliseren door te reizen terwijl ze slapen.

 

Om hun samenwerking te vieren, hebben Train Charter Services en Lineas bovendien een speciale bestickering op de trein onthuld, die de onderlinge samenwerking en toewijding aan het leveren van uitzonderlijke reiservaringen symboliseert.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, de FPIM en het Lineas management. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

annelies.hervent@lineas.net

lineas.net