Lineas opnieuw partner van Infrabel in regio Luik 

Infrabel kiest ook in het komende jaar voor Lineas om de infrastructuurnoden van de regio Zuid-Oost (Luik) te ondersteunen. Dankzij deze samenwerking draagt Lineas uiteraard actief bij aan de realisatie van de modal shift, en werkt het tegelijk ook mee aan de vlotte werking van het spoorvervoer in regio Luik. 

Het contract loopt vanaf nu voor een duurtijd van één jaar (en kan over een periode van drie jaar telkens met één jaar verlengd worden), en omvat verschillende activiteiten die een vlot spoorvervoer in de regio Zuid-Oost ondersteunen. Concreet gaat het om: 

 

  • Werktreinen (infrastructuurwerken aan bovenleidingen en sporen) 
  • Sandite treinen (sproeien van een stroefmakende gel op de rails, om zo de gladde laag van platgereden blaadjes kapot te maken) 
  • Anti-Rijm Campagne (sproeien van anti-vries product op de bovenleidingen) 

 

Voor elk van deze activiteiten zal Lineas locomotieven, treinbestuurders en grondpersoneel leveren, zowel op sporen in dienst als buiten dienst. Het team WorkTrainDrivers van Lineas zal er met zijn specifieke expertise voor zorgen dat deze cruciale infrastructuurwerkzaamheden vlot en efficiënt verlopen. 

 

Via dit project draagt Lineas opnieuw bij aan het bevorderen van het transport via het spoor en dus ook aan het verminderen van de milieu-impact en congestie op de wegen. 

 

"We zijn bij Lineas bijzonder vereerd om opnieuw te worden gekozen als partner van Infrabel voor deze kritieke spoorinfrastructuurwerkzaamheden in Luik. Deze beslissing weerspiegelt het vertrouwen dat Infrabel heeft in de kwaliteit van onze diensten. We zijn vastbesloten om onze rol te blijven vervullen en flexibele, hoogwaardige oplossingen te leveren die bijdragen aan de efficiëntie en betrouwbaarheid van het Belgische spoornetwerk," aldus Bernard Gustin, CEO van Lineas. 

 

Lineas bouwde al een langdurige staat van dienst op in het uitvoeren van deze diensten. Met haar werktreinen ondersteunt het Infrabel al jarenlang. 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, de FPIM en het Lineas management. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

annelies.hervent@lineas.net

lineas.net