Lineas Group kondigt fusie aan van haar Nederlandse juridische entiteiten, onder de naam Lineas Nederland B.V.

Lineas, een van de grootste private spelers op het vlak van het goederenvervoer per spoor, is verheugd aan te kondigen dat al haar Nederlandse juridische entiteiten per 1 juni 2023 zijn gefuseerd. Deze strategische consolidatie brengt de expertise en middelen samen onder de naam Lineas Nederland B.V.

De volgende ondernemingen worden samengevoegd: 

  • Independent Rail Partner B.V. ​ 
  • Independent Rail Management B.V. ​ 
  • Lineas Nederland B.V. ​ 

Deze fusie markeert een belangrijke stap in de groeistrategie van Lineas. Door de samenvoeging van expertise, middelen en ervaring zal Lineas Nederland B.V. in staat zijn om nog efficiëntere en meer klantgerichte oplossingen te bieden aan haar klantenbestand. 

Het bedrijf blijft zich onverminderd inzetten voor een service van hoog niveau. Alle bestaande contracten met de leveranciers en klanten van de bovengenoemde bedrijven zijn naadloos overgedragen en Lineas Nederland B.V. zal alle verplichtingen zonder wijzigingen blijven nakomen. 

Deze keuze is strategisch: het stelt ons in staat om onze zichtbaarheid op de Nederlandse markt, die wij verder willen ontwikkelen, te versterken. Zo brengen we meer duidelijkheid voor onze huidige en toekomstige klanten en medewerkers.”, verklaart Bernard Gustin, Executive Chairman van Lineas. ​ 

Lineas Nederland B.V. blijft zich richten op het verlenen van hoogwaardige en betrouwbare spoordiensten, waarbij de nadruk ligt op efficiëntie, duurzaamheid en innovatie. Het bedrijf zal blijven investeren in nieuwe technologieën en oplossingen om de supply chain van klanten verder te decarboniseren. 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, de FPIM en het Lineas management. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

annelies.hervent@lineas.net

lineas.net