Lineas en Hupac Intermodal kondigen verbeterde diensten aan op de lijn Antwerpen-Catalonië

Lineas, één van Europa's meest betrouwbare private spoorgoederenoperatoren, en Hupac Intermodal, één van Europa's meest vertrouwde intermodale netwerkoperatoren, zijn verheugd een belangrijke verbetering aan te kondigen om de intermodale logistiek op de lijn Antwerpen-Catalonië te verbeteren, met ingang van 16 september 2024.

Om beter te voldoen aan de verwachtingen en behoeften van klanten, heeft Lineas de afgelopen jaren een groot transformatieplan doorgevoerd. Het bedrijf heeft zijn aanbod volledig herschikt om uiterst betrouwbare operaties en diensten aan te bieden. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen: de klanttevredenheid is gestegen van 2,9 op 5 in 2022 naar 3,5 in 2023, met verschillende pieken van 4 op 5. Dit succes is het resultaat van veel interne verbeteringen, waaronder een hernieuwde focus op de kernactiviteit, namelijk een spoorwegonderneming zijn. 

 

In deze context wil Lineas zich concentreren op het aanbieden van tractie voor zijn Open Intermodaal product Antwerpen-Catalonië en op het massificeren van de Spaanse corridor door verbeterde kwaliteit en synergieën te leveren. ​ ​ 

 

Sinds het begin van dit jaar verzorgt Lineas tractiediensten voor haar klant Hupac Intermodal op de route Antwerpen - Catalonië (Perpignan & Barcelona El Morrot). Beide bedrijven hebben een verbetering van de servicekwaliteit op dit verkeer vastgesteld. Vanaf 16 september 2024 zal daarom op het product Antwerpen - Catalonië: ​ 

  • Hupac Intermodal de frequentie van zijn intermodale diensten verhogen tot 10 retourvluchten per week en zijn uitgebreide industriekennis en operationele capaciteiten inzetten om uitstekende intermodale oplossingen te leveren. 
  • Hupac Intermodal zal de intermodale dienst op de lijn Antwerpen-Catalonië exploiteren en commercialiseren. 
  • Lineas blijft de tractieleverancier op deze lijn en zorgt voor een naadloze overgang en continuïteit van de service voor klanten. ​ 

 

Beide bedrijven zijn vastbesloten om de hoogste normen van dienstverlening te handhaven tijdens en na de overgangsperiode. Klanten kunnen blijvende ondersteuning en intermodale oplossingen van hoge kwaliteit verwachten, gebruik makende van Hupac's uitgebreide expertise en Lineas' bewezen betrouwbaarheid als spoorwegonderneming. ​ 

 

"We zijn enthousiast over deze stap met Hupac Intermodal," zegt Bernard Gustin, Executive Chairman van Lineas. "Door samen met Hupac synergieën te creëren op de lijn Antwerpen-Catalonië, zijn we ervan overtuigd dat onze klanten zullen profiteren van een hoge servicekwaliteit en operationele efficiëntie." 

 

"Deze operatie biedt de markt een belangrijke kans om te profiteren van de gezamenlijke expertise en kracht van twee buitengewone bedrijven die samenwerken", zegt Alessandro Valenti, adjunct-directeur van Hupac Intermodal. "We zijn vastbesloten om de hoogste servicenormen te handhaven en kijken ernaar uit om klanten toegevoegde waarde te bieden.

 

Meer informatie over Lineas en haar diensten kan je vinden op www.lineas.net. ​
Perscontact :
Anne Grandjean, Communications & Reputation Director
Mob. +32 (0)475 80 17 05 | ​
anne.grandjean@lineas.net

 

 

Ga voor meer informatie over Hupac Intermodal en haar diensten naar www.hupac.com. ​
Perscontact : ​
Irmtraut Tonndorf, ​ Director Communications & Marketing
Tel. +41 58 8558020 | Mob. +41 79 2934645 | itonndorf@hupac.com

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, de FPIM en het Lineas management. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

annelies.hervent@lineas.net

lineas.net