LINEAS en ERTMS Solutions verkopen The Signalling Company aan Škoda Group

Brussel, 21 februari 2023 - Lineas en ERTMS Solutions kondigen vandaag aan dat ze een akkoord hebben bereikt over de overname door Škoda Group van een meerderheidsbelang in The Signalling Company.

The Signalling Company (TSC) ontwikkelt zijn eigen klasse B-signaleringssysteem voor België, Nederland en Duitsland en het European Train Control System (ETCS). Het bedrijf is het resultaat van een joint venture tussen twee Belgische bedrijven: ERTMS Solutions, een marktleider in spoorwegtests, -onderhoud en systeemintegratie, en Lineas, de grootste private spoorvrachtvervoerder in Europa.

 

Met deze transactie verwerft Škoda Group een belang van 93,9% in TSC, dat momenteel 34 werknemers in dienst heeft. De resterende 6,1% blijft in handen van de huidige CEO en COO van het bedrijf, Stanislas Pinte en Frederic Du Jardin.

 

Lineas en ERTMS Solutions zijn tevreden met deze overdracht die niet alleen TSC in staat zal stellen om zich verder te ontwikkelen, maar er ook voor zal zorgen dat Lineas uitgerust wordt met een ETCS oplossing - wat cruciaal is om haar doelstellingen voor 2025 te bereiken. Samen met de overname van het bedrijf zelf, verwerft Škoda ook een lopende bestelling om 110 locomotieven met een klasse B signaleringssysteem en ETCS uit te rusten voor Europa's grootste private spoorgoederenvervoerder, en voormalig aandeelhouder, Lineas. Škoda Group is van plan zijn eigen ETCS-oplossing in de toekomst te gebruiken in zijn nieuw geproduceerde voertuigen, maar zal deze ook aanbieden aan andere fabrikanten van nieuwe treinen of gebruiken voor retrofits van oudere voertuigen.

 

"Lineas speelt een cruciale rol bij het decarboniseren van de supply chain van de industrie en wil zich nu concentreren op zijn missie, strategische ambities en klanten. We zien onze langetermijnontwikkelingen in digitalisering, terminals, marktconsolidatie, allianties en ESG en zijn blij dat TSC zijn zeer innovatieve oplossing, waarvan wij de trotse pioniers waren, industrieel zal kunnen uitrollen dankzij zijn nieuwe hoofdaandeelhouder en geloofwaardige partner, Škoda", verklaart Bernard Gustin, CEO van Lineas.

 

"The Signalling Company is een heel avontuur geweest. ERTMS Solutions is er trots op hier deel van te hebben uitgemaakt, door een ETCS-oplossing vanaf nul op te bouwen op een radicaal andere manier, heel erg in lijn met de manier waarop we onze eigen producten ontwikkelen. Nu we de relevantie van deze aanpak hebben bewezen, zijn we blij dat dit avontuur nu naar het volgende niveau gaat, ondersteund door Škoda", voegt Joseph Bours, CEO van ERTMS Solutions, toe.


Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje.

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu (90%), de FPIM en het Lineas management.

www.lineas.net

https://www.linkedin.com/company/lineasyff

 

ERTMS Solutions

Sinds 2008 is ERTMS Solutions uitgegroeid tot een marktleider in het testen, onderhouden en JRU-decoderen en -analyseren van seinen voor de spoorwegen. Vooral bekend in de ERTMS-wereld, maar ook actief in oudere signaleringssystemen, blijft ERTMS Solutions nauw samenwerken met belangrijke actoren in de spoorwegsector, zoals spoorwegfabrikanten, infrastructuurbeheerders en exploitanten. Naast alle intern ontwikkelde producten en tools, zet ERTMS Solutions zich in voor innovatie en out-of-the-box denken om haar klanten te helpen met de veranderende behoeften van de industrie, maar ook om hen te ondersteunen bij het reageren op verouderde spoorwegonderdelen.

www.ertmssolutions.com

https://www.linkedin.com/company/ertms-solutions/

https://twitter.com/ertmssolutions

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, de FPIM en het Lineas management. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

annelies.hervent@lineas.net

lineas.net