Lineas benoemt Matthieu Aernouts tot Country Manager voor Lineas Frankrijk

Lineas, Europa's grootste private spoorvrachtvervoerder, is verheugd om de benoeming van Matthieu Aernouts als Country Manager van Lineas Frankrijk aan te kondigen. Matthieu heeft in de afgelopen maanden met succes leiding gegeven aan de Franse activiteiten op interim-basis en neemt nu officieel deze rol op zich om zo de strategische visie van het bedrijf op de Franse markt verder te ontwikkelen.

Matthieu Aernouts startte twee jaar geleden bij Lineas. Hij brengt uitgebreide ervaring met zich mee in verschillende sectoren, waaronder de Franse marine, luchtvaart, logistiek en spoorwegen. Matthieu, die zowel een ingenieursdiploma als een MBA heeft, heeft een uitstekende basis om Lineas Frankrijk naar de toekomst te leiden. Zijn uitgebreide kennis en diepgaande inzichten in de activiteiten van het bedrijf zullen er, in combinatie met de steun van het hele Lineas France team, voor zorgen dat de klanten van Lineas hun vertrouwde service van hoge kwaliteit blijven krijgen.

 

In de afgelopen jaren heeft Lineas zich stevig gevestigd in de top drie van spoorvrachtvervoerders in Frankrijk. Nu Lineas zijn aanwezigheid op de Franse markt blijft uitbreiden, zal Matthieu's leiderschap nog belangrijker worden.

Als onderdeel van zijn groeistrategie heeft Lineas zijn activiteiten immers uitgebreid naar Zuid-Frankrijk, door zijn eigen treinen in te zetten en een netwerk te creëren dat nu tot Perpignan reikt. Deze uitbreiding toont hoe belangrijk het voor het bedrijf is om betrouwbare en efficiënte goederendiensten per spoor aan te bieden in het hele land en bevestigt de aandacht van het bedrijf voor klanttevredenheid.

 

In een reactie op de benoeming zei Bernard Gustin, Executive Chairman van Lineas: "We zijn erg blij met de benoeming van Matthieu Aernouts als Country Manager van Lineas Frankrijk. Zijn expertise en visie zullen ons succes op de Franse markt blijven bevorderen. Met Matthieu aan het roer, versterken we niet alleen onze toewijding aan onze klanten, maar positioneren we Lineas ook strategisch voor toekomstige groei en innovatie in Frankrijk."

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt zo'n 1700 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf van Europa met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu en SFPIM. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

annelies.hervent@lineas.net

lineas.net