Lineas benoemt Andreas Plikat tot Country Manager voor Nederland

Lineas, Europa's grootste private spoorvrachtvervoerder, kondigt vandaag een wijziging aan in het leiderschap van haar activiteiten in Nederland. ​
Andreas Plikat, die momenteel aan de slag is als Country Manager voor Lineas Duitsland, zal de rol van Country Manager voor zowel Duitsland als Nederland op zich nemen, met ingang van 1 april 2024.

Deze strategische beslissing weerspiegelt Lineas' ambitie om de operaties te optimaliseren en de synergieën binnen het Europese netwerk te maximaliseren. De consolidatie van het leiderschap voor Duitsland en Nederland is in lijn met de strategie om de efficiëntie te verhogen en samenwerking over de grenzen heen aan te moedigen. Door het samenvoegen van de managementposities wil Lineas een eenduidige bedrijfscultuur stimuleren en zijn positie op de internationale markt versterken.

De verantwoordelijkheden van Andreas Plikat in Nederland omvatten het versterken van Lineas' aanwezigheid in de Nederlandse markt voor spoorvrachtvervoer, met een bijzondere focus op het cultiveren van belangrijke partnerschappen zoals met de haven van Rotterdam, een centraal knooppunt in de Europese handel.

"Andreas' bewezen track record van leiderschap en uitgebreide kennis van de industrie maken hem de ideale kandidaat om onze activiteiten in Nederland te leiden en onze positie in het Europese spoorgoederenlandschap verder te versterken", zegt Bernard Gustin, Executive Chairman bij Lineas.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, de FPIM en het Lineas management. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

annelies.hervent@lineas.net

lineas.net