Lineas behaalt SBTi-validatie voor zijn Science-Based Targets

Lineas, Europa's grootste private spoorgoederenvervoerder, is trots om aan te kondigen dat zijn Science-Based Targets (SBT) gevalideerd werden door het Science-Based Targets initiative (SBTi). Het feit dat deze doelen een formele erkenning kregen, is een belangrijke mijlpaal in het streven van het bedrijf naar duurzaamheid.

Picture by Bart Van Tricht
Picture by Bart Van Tricht

Het Science-Based Targets initiative evalueert en valideert de doelstellingen van bedrijven op het vlak van broeikasgasreductie, om ervoor te zorgen dat deze - in overeenstemming met de meest recente wetenschappelijke bevindingen - aansluiten bij de algemene inspanningen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius.

 

Als resultaat van dit validatieproces verbindt Lineas zich ertoe:

  • om tegen 2030 de absolute scope 1 en 2 broeikasgas-uitstoot met 42% te verminderen ten opzichte van een basisjaar 2021.
  • om de absolute scope 3 broeikasgas-uitstoot van aangekochte goederen en diensten en brandstof- en energie gerelateerde activiteiten met 25% te verminderen, binnen hetzelfde tijdsbestek*.
  • om de absolute scope 3 broeikasgas-uitstoot van het gebruik van gedistribueerde maar niet verkochte fossiele brandstoffen met 42% te verminderen, binnen hetzelfde tijdsbestek.
  • dat 55% van zijn leveranciers wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen zullen hebben tegen 2026 met betrekking tot emissies gelinkt aan upstream transport en distributie.

 

Lineas' focus op duurzaamheid is niet enkel in lijn met de industrienormen, maar gaat ook verder en schept een precedent voor verantwoordelijk en milieubewust vrachtvervoer.

 

Bernard Gustin, CEO van Lineas, toonde zich enthousiast over dit succes: "Bij Lineas is duurzaamheid meer dan een doel; het is de kern van onze activiteiten. We zijn verheugd dat onze Science-Based Targets zijn gevalideerd door het SBTi: het benadrukt onze inspanningen om een positieve impact te hebben op het milieu. Doordat we in onze doelstellingen ook rekening houden met de aard van de vervoerde goederen, zijn we verplicht om duurzaamheid in de logistieke sector holistisch te benaderen."

 

Lineas focust voortdurend op verbetering om positieve verandering te stimuleren. De gevalideerde SBTi-doelen onderstrepen de leidende positie van het bedrijf op het vlak van duurzame logistiek en de bijdrage die het hiermee levert aan een groenere en duurzamere toekomst.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lineas

Lineas helpt bedrijven hun supply chain klimaatneutraal te maken door hun cargo van de weg naar het spoor te shiften en zo 90% minder CO2 uit te stoten. Het bedrijf heeft hiervoor het grootste private spoornetwerk in Europa gebouwd dat klanten snelle, dagelijkse en betrouwbare connecties aanbiedt doorheen het continent. Lineas telt bijna 2,000 medewerkers en heeft het hoofdkantoor in België met vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. 

Lineas is het grootste private spoorvrachtbedrijf met als aandeelhouders de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, de FPIM en het Lineas management. 

Neem contact op met

Koning Albert II-laan 37 1030 Brussels België

+32468173307

[email protected]

lineas.net